Det finnes mange eksperter på sunn mat og lavkarbo, men jeg er en av de få som er kokk i daglig virke på storkjøkken. Jeg er en praktisk kostholdsveileder.Dette er det jeg vektlegger når du bestiller meg som inspirator på et av dine kurs.

Ta kontakt ved å sende meg en epost.

- Audun

onsdag 14. desember 2011

SJEKK VAREDEKLARASJONER PÅ MATPRODUKTER


Slutt å bry deg om kalorier. Det er antall karbohydrater du må sjekke! Under 5 % er ok. Finnes det ingen varedeklarasjon – unngå produktet.Du kan også spise!


Grønnsaker,helst de som vokser over jorda. Kål av alle slag, blomkål, hvitkål, grønnkål, rødkål, asparges, brokkoli, squash, aubergine, oliven, spinat, sopp, agurk, alle slags grønne salater.


Avokado og kokosfett er godt og tillatt.
Med litt mer karbohydrater: Løk, paprika, tomat. Meieriprodukter, ekte meierismør og setersmør,all slags ost, Philadelphia, Feta, Mozzarella, Cottage Cheese. Ikke geitost og ikke magre oster. Fløte, Creme fraiche, H­melk, fløte, sukkerfri yoghurt (naturell). Velg alltid de feteste typene.

Om du har vanskeligheter med å gå ned i vekt,kan du begrense meieriprodukter i kosten. Begynn med å ta bort de magreste variantene.


Unn deg til fest!
Når og om det er fest bestemmer du selv, men vektnedgangen kan kanskje stoppe opp.
Mørk sjokolade: Minst 70 % kakaoinnhold
Alkohol : Tørr vin rød/hvit, whisky, cognac, drinker med sukkerfritt blandevann.


Nøtter: Valnøtter, paranøtter, mandel, macademia Snac ks: Bacongull, baconcrisp (knust fungerer også fint som panering).


Unngå !
I disse produktene er det mye karbohydrater, så kutt ned etter dine forutsetninger og ønskemål. Ønsker du å bedre din helse bør du være forsiktig med disse varene. Hvis du i tillegg ønsker å gå ned i vekt, må du unngå det meste.


Sukker, strøsukker, sukkerbiter, honning, sirup, syltetøy, godterier, sukkerholdig brus, kaker og kjeks. Ikke glem alt sukkeret som er
”gjemt” og som finnes overalt. Sjekk innholdsfortegnelser!Poteter, rotgrønnsaker, pasta, brød og
frokostblandinger; er også sukker, bare i en annen form, også grove­ og fullkorns varianter. Potetgull og pommes frites.
Ris, mais, cousco us, bulgur; er også sukker.


Margarin er kunstig fett ­ som er et kjemisk
produkt. Bruk ekte meierismør i stedet.Pølser og blandingsprodukter som inneholder stivelse, potetmel og sukker. Les innholdsfortegnelser – det finnes gode produkter på markedet.


Omega 6­ rike matoljer  som maisolje, jordnøttolje, soyaolje og solsikkeolje.


Øl, som er flytende brød!


Frukt, inneholder nesten bare sukker og vann. Tørket frukt er derfor konsentrert sukker. Bær er bedre – bringebær har minst karbohydrater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar