Det finnes mange eksperter på sunn mat og lavkarbo, men jeg er en av de få som er kokk i daglig virke på storkjøkken. Jeg er en praktisk kostholdsveileder.Dette er det jeg vektlegger når du bestiller meg som inspirator på et av dine kurs.

Ta kontakt ved å sende meg en epost.

- Audun

onsdag 28. desember 2011

ENERGIBARN og maten

.....eller - "våre elskede skitunger" som Anna Hallèn skriver i sin bok.
Trøtte - Ukonsentrerte og Bråkete skolebarn? Ja selvsagt. Vi gav jo dem den atferden til frokost og forsterket det med nistematen.
Alle barn blir trøtte og ukonsentrert av dagens matvalg."Energibarn/Bokstavbarn" som allerede har konsentrasjonsvansker, blir ekstra hardt rammet av feil kost ! "Vi blir hva vi eter" er et populært uttrykk. Men tenk etter....det er ikke bare ord. Det er sant !
Hva blir vi av Cola, brødskiver,m.m.? Allt hva vi er , alt hva vi gjør , evnen til å tenke klart , bygges opp av vår mat . Litt skremmende tanke, men samtidig en flott tanke . Det skaper jo en mulighet til forandring, forbedring og velbehag , det er aldri for sent. Kroppen er makaløs til å rette opp feil.
 
Hva er det vi gjør feil da? Jo vi gir dem TURBOENERGI som brødskiver med nugatti til frokost, sammen med melk og O`boy(masse sukker/karbo)..Videre forsterker vi dette med litt frukt(sukkervann med litt fiber)youghurt(mer sukker), og nytt påfyll av TURBOENERGI med nisten.
I barnehagen hvor energien brukes til lek og bevegelse går det som oftest bra, selv om barna er "Hyperspeedet". Men i skolen ? Hvor barna skal sitte rolig og konsentrere seg . Det må jo bli en katastrofe. En nesten umulig situasjon..Trist både for barna og for lærerene..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar