Det finnes mange eksperter på sunn mat og lavkarbo, men jeg er en av de få som er kokk i daglig virke på storkjøkken. Jeg er en praktisk kostholdsveileder.Dette er det jeg vektlegger når du bestiller meg som inspirator på et av dine kurs.

Ta kontakt ved å sende meg en epost.

- Audun

lørdag 18. februar 2012

Maten "plyndres" for næring

Internasjonale eksperter innen landbruk har anslått at minerainnholdet i europeisk matjord er redusert med 72 prosent de siste 70 år !(Usa med 85 %)!!
Dette pga kunstgjødsel og ikke vekselbruk, og kan samenlignes med : Vi tar ut 60 kr av kontoen hvert år og kun setter inn 3 kroner..det må jo ende med konkurs !!


Produsentene av grønnsaker og korn får jo betalt for vekten , ikke for næringsinnholdet..

Det er jo ikke bare kornsortene som rammes når mineraler forsvinner fra  fra jordsmonnet.
Jerninnholdet i spinat har sunket med 60 prosent siden 1950. Magnesiumet er nesten forsvunnet fra gulrøttene, og i Brokkoli er 3/4 deler av den opprinelige mengden kalsium forsvunnet ! Den samme tendensen er det når det gjelder vitaminer : Epler har i snitt mistet 80 prosent av sitt C- vitamininnhold, og appelsiner mistet noe mer !

Grønnsaker , frukt og korn begynner som sådan å bli beslektet med westernbyene i amerikanske filmer : De holder på fasaden , men det er også det eneste .

Får ikke kroppen i seg den nødvendige mengden av mineraler , klarer den heller ikke å ta opp i seg vitaminer. Det er anslått at 900 ulike sykdommer står i sammenheng med kroppens mineralske tilstand. Linus Pauling,dobbelt Nobelprisvinner, konstanterer at enhver sykdom kan spores tilbake til mineralmangel. Ganske rystende at ingen løfter en finger for å stanse utplyndringen !!
Noen er heldigvis begynt med økologisk da :-)
Blant nordmenn, klodens fremste naturelskere, velger fremdeles 99 prosent av oss fortsatt kunstgjødslede , giftsprøtede , monokulturelle , mineralfattige matvarer.. God bedring .   Audun
(kilde N.C.Geelmuyden)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar