Det finnes mange eksperter på sunn mat og lavkarbo, men jeg er en av de få som er kokk i daglig virke på storkjøkken. Jeg er en praktisk kostholdsveileder.Dette er det jeg vektlegger når du bestiller meg som inspirator på et av dine kurs.

Ta kontakt ved å sende meg en epost.

- Audun

tirsdag 27. mars 2012

VANN.....HVORFOR...OG...HVOR MYE

Vann er absolutt det viktigste næringsstoffet for kroppen vår. Det inngår i enhver funksjon i kroppen vår. Ca 70% av kroppen din består av vann ! Kroppen din "mister" ca 2 lit vann hver dag på naturlig vis, som svetting,urinering og pusting.Vann spiller en enorm rolle i reguleringen av kroppstemp , transport av næringsstoffer og oksygen til cellene, samt fjerning av avfallsstoffer, beskyttelse av leddene og våre organer og vev.Vann påvirker utseendet vårt, gjør huden glattere og penere og er  perfekt for å motvirke effektene av aldring.
Vann  forebygger også tilstopping av arterier i hjertet og hjernen, og reduserer dermed faren for slag og infarkt.Vann smurer også leddene våre.Noen av symtomene på vannmangel er : hodepine,rygg/leddsmerter, tørr hud,allergier,halsbrann,forstoppelse og hukommelsessvikt.Vann gir også nytt liv til våre celler.
Nyfødte består av ca 80% vann, mens eldre mennesker består av mindre enn ca 50% vann. Så neste gang du fristes til å kjøpe en dyr hudkrem eller spise en pille, hvorfor ikke heller drikke tilstrekkelig med vann ! Da vil du bevare huden din fuktig,elastisk, pen og sunn. ;-))

Hvor mye skal vi da tilføre oss av vann ?? Jo ca : kroppsvekten vår : 3. Så veier du 60 kg bør du få i deg ca 2 lit vann pr dag , ved å drikke vann og spise grønnsaker etc(kommer jo litt an på varme/aktivitet etc).
Når skal en drikke ?? Jo ca 15 til 30 minutter før et måltid og/eller 2 timer etter.Bare drikk litt under måltidene. Og drikk før du blir tørst, for da er du allerede dehydrert.
Ha en fuktig dag ;-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar