Det finnes mange eksperter på sunn mat og lavkarbo, men jeg er en av de få som er kokk i daglig virke på storkjøkken. Jeg er en praktisk kostholdsveileder.Dette er det jeg vektlegger når du bestiller meg som inspirator på et av dine kurs.

Ta kontakt ved å sende meg en epost.

- Audun

tirsdag 26. februar 2013

21. feb. 2013


SOLVEIG OG AUDUN ÅPNER MINIHOTELL PÅ DEN RUMENSKE SVARTHAVSKYSTEN

solveiii
SOLVEIG OG AUDUN JÅVOLD fra Bergen åpner minihotell i den rumenske badebyen Eforie Nord 1.mai 2013. Gjestgiveriet er en relativt nyinnkjøpt villa som de har døpt Vila Solway og skal brukes som både feriested for en stor familie,for venner og som et overnattingstilbud for norske eller rumenske turister i området
RP: Hvordan oppdaget dere Romania som reisemål?
AJ: Vi hadde i lenge tid lagt merke til Romania i media og på annen måte og reiste for første gang ned til landet april 2006. Deretter reiste vi ned stort sett hvert år og de siste årene flere ganger i året.
SJ: Vi har reist mye rundt i landet både med bil og tog og det er et fascinerende folk og et svært vakkert og naturvariert land.
RP: Hva er det med Romania som tiltrekker dere?
AJ: Det ekte og hyggelige folket først og fremst. Mennesker som lever i en serie med kontraster og konflikter – og som likevel beholder livsgleden og ikke minst klarer seg på lite.
RP:Hva var det som fikk dere til å kjøpe villa i landet?
SJ: Vi var så ofte i landet at vi etter hvert ønsket en base der – for så å komme videre. Det har på mange måter blitt et “home away from home”
RP: Hvorfor bør nordmenn oppdage Romania som ferieland?
SJ:Romania er overraskende, det er mye å oppleve – enten du liker natur, storbyliv eller en en ren strandferie. Og overalt treffer du folk som er gjestfrie og stolte av landet sitt.
AJ: Vi må ikke skremmes av det norske media skriver om rumenere og romfolket.Det stemmer ikke i det hele tatt med den virkeligheten vi opplever her nede. Romania er dessuten et fattig land og trenger turister som legger igjen penger. For turister som er vant med norske priser er Romania et veldig rimelig land å feriere i.
RP: Hva kan Vila Solway tilby sine norske gjester?
AJ:Vel, vi ønsker at Vila Solway skal være en slags fredfull oase med en hyggelig atmosfære og en trivelig betjening. Både for norske og innfødte gjester. Vi har knyttet til oss noen unge og ivrige rumenere som stiller opp for gjestene døgnet rundt.
SJ: Vi må også legge til at vi har de beste madrassene på den rumenske rivieraen. Og villaen ligger i et rolig boligstrøk i Eforie Nord i byens ytterkant, men likevel med gåavstand til strendene, sentrum, shopping, torg, gjørmebad,spa og severdigheter. Eforie Nord er Romanias nest største badeby og mye mer rumensk enn storebror Mamaia. Og billigere – også om man spiser ute på de flere hundre restaurantene som finnes i Eforie. Storbyen Constanta med varehus og 300000 innbyggere er bare 20 minuttter unna med rutebuss.
RP: Så hva er planene framover med Vila Solway?
AJ: Først og fremst vil vi i tillegg til et feriested for familien at turistbedriften skal gå med overskudd eller i alle fall i balanse. Vi går en spennende sesong i møte. Utover det vil vi gjerne skape arbeidsplasser for rumensk ungdom og at villaen skal bli base eller kurssted for interesseorganisasjoner vi samarbeider i Romania – og selvfølgelig et møtested for nordmenn i Romania.
RP: Og hvordan bestiller man plass på Vila Solway?
SJ: Først og fremst ved å sende epost til vilasolway@gmail.com eller i sesongen ved å ringe til villaens rumenske nummer + 40760 922 111 eller til norsk nummer 90 60 40 21 eller 90 53 38 91 - for ellers så bor vi i Bergen , når vi ikke er i Romania.
AJ:Vi vil gjerne ønske alle leserne av Romaniaposten velkommen til oss! Kom til Romania og til Vila Solway i Eforie Nord...prøv selv...og bli overbevist hvis du ønsker å oppleve et ekte land og folk.Kom med et åpent sinn og masse humor og fleksibilitet , ikke kom for å ha "all inklusiv "og en kjedelig ferie . her står opplevelser og utfordringer på rad og rekke. Romania er stedet for en aktiv ferie. SJ:Vi har hatt med oss mange ungdommer ned hit igjennom årene og felles er at de alltid vil tilbake – for de koser seg her i Romania.Det er fint at de ser kontrastene og at jevnaldrende som dem ikke tar alt for gitt...det gjør noe med dem. AJ: Vi må legge til at badevannet er helt perfekt, passelig temperatur , og ingen tang og maneter.Vi blir mer og mer glad i Romania og folket for hver gang vi er her. Romaniaposten takker for samtalen og skjønner at ekteparet Jåvold er noe utenom det vanlige. Med en utømmelig energi og et stort pågangsmot. Det er moro for oss som bor fast her i Romania at noen starter opp med en turistbedrift. Vi ønsker dem lykke til, og er ganske sikre at med den innstillingen de har vil de lykkes. Thor Ghitza

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar