Det finnes mange eksperter på sunn mat og lavkarbo, men jeg er en av de få som er kokk i daglig virke på storkjøkken. Jeg er en praktisk kostholdsveileder.Dette er det jeg vektlegger når du bestiller meg som inspirator på et av dine kurs.

Ta kontakt ved å sende meg en epost.

- Audun

torsdag 5. januar 2012

SYNTETISK MARGARIN vs EKTE SMØR

For å lage margarin bruker de dårlig,billig olje som faktisk fraktes i samme tanker som kjemikalier og bensin..for dette fettet brukes på ulike måter ; til malefarger, smøremiddel, legemidler ,kosmetikk og til margarinproduksjon.

Guffen(oljen), gjøres nøytral bla ved å bruke : ekstraksjonsbensin, fosforsyre,lut ,blekemiddel,nikkelkatalysator, løsningsmiddler fra fraksjonering, bensin, nikkelrester og metanol.

Hele prosessen med margarin er helt omvent av å lage sunn mat ! Man tar først bort de fleste smaker, næringsstoffer, farger for å lage en nøytral olje.
Deretter farges den gul for å likne på smør, tilsettes smak for å likne på smør. Og den er jo flytende så da må det jo mer kjemi til . Den varmes under trykk , og blir omestret fett..En "fettkobling"som faktisk ikke finnes i virkligheten i kroppen vår..Og hva gjør dette i kroppen i tilegg til alle kjemikaliene ?? Samt masse ekstra Omega 6 (betenelses økende fett). Ja margarin kobles jo til astma ,infeksjoner, allergi og kansje økende kreftfare? Heldigvis er det ikke lenger lov å produsere transfett i margarin til forbrukere, men fremdeles lov til storhusholdning, bakerier etc !!Dette "stoffet" er virkelig bevist økende fare for kreft, men hva er da omestret fett? Og margariner med masse palmeolje,elendig oljer og kjemikalier.....

Nei takke seg til ekte fett...smør...eventuelt Bremykt..som er en blanding av smør og raps olje..
Og ikke light som er enda mer "guffe" i ...

Kos deg med EKTE, god og kortreist,miljøvennlig,og helst økologisk fett og mat ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar