- Temperer et godt mørnet kjøtt før steiking. Vent til stekepanna er godt oppvarmet før du legger i det tempererte kjøttet. Ikke mer en 180 grader skal den være. Ikke ha for mye kjøtt i panna om gangen. Snu kjøttet etter 1-2 minutter og stek det like lenge på den andre siden. Ta det deretter bort fra varmen og la det hvile like lenge (3-4 min)., for deretter ta det tilbake på pannen og steke det ferdig, snu det ofte underveis.
- Bruk riktig stekefett : det beste er å bruke animalsk fett , eller olje med mye mettet fettsyrer. Gjerne en blanding av 1 del smør , 1 del kokosolje , 1 del god olje(raps/oliven) og gjerne sammen med noe tørket urter(antioksidanter). Kjøttet kan gjerne være marinert på forhånd også.
- Wok er også bra om det gjøres riktig ! Hemligheten med en sunn og god wok er å varme opp panna. Deretter tilsette litt vann først og deretter tilsette olja ( vannet senker tempen så ikke oljen oksiderer og det påvirker ikke oljen noe negativt under den korte tiden) Kjøttet og grønnsakene bli også fortere ferdig. Men her også husk på : temperert kjøtt og grønnsaker og lite om gangen. Gjør du det på denne måten blir maten mindre brent og bevarer bedre sin naturlige smak og nærings-stoffer.
Ta kontakt ved å sende meg en epost.
- Audun
søndag 24. juni 2012
HVORDAN STEKE MATEN RIKTIG
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar