Mange mennesker drikker masse melk for de forbinder melk med helse og sunnhet . Og det er det jo . MORSMELK er bra for barn , og kumelk er bra for kalver. Men ikke motsatt !!
Mange barn er sensitive for kumelk og melka forbindes med øreinfeksjoner, bihulebetennelser, allergier, tretthet, asma ,irritabel tarm m.m. listen er utrolig lang..Desuten pasteuriseres den noe som endrer enzymene og proteinstrukturen, noe som igjen gjør det vannskelig å ta opp ev sunhet som er der..
Har du forresten tenkt hvor mye sukker(melkesukker) det er i melken, også i skummamelka , og i morsmelka?? Jo les på pakningen..nesten like mye som i brus !!! Karbohydrater er det samme som sukker for kroppen vår. Hvorfor tror du vi har fått utdelt melketenner(2 sett med tenner) ??? Fordi vi spiser så masse hard mat som barn?? Nei selvsagt ikke det, det er pga morsmelka som vi får i oss som små som inneholder mye sukker.. Vi er jo ikke skapt til å drikke melk etter det .
I Norge som vi drikker mest melk i verden, har vi mest bensgjørhet i verden også...
Hvorfor det tro? Jo for får ikke kroppen nok kalk som den kan ta opp fra maten vi spiser, så må den jo tappe det av vårt eget lager , alså fra beina våre som har kalk.. Kroppen kan ikke ta opp noe særlig av kalken fra kumelka i dag desverre, heller tvert i mot.
I østen drikker de ikke kumelk av betydning, de har ikke enzymer til det, der er de nesten ikke plaget med benskjørhet !!!
Kan vi ikke drikke melk da?? Da er det å si drikk med måte om du ikke kutter det helt ut( går faktisk helt bra), og drikk helst syrnet melk og melkeprodukter, og aller helst økologisk og upasturisert.. Drikk heller vann etter at man er ferdig med morsmelka ...det rekker :-))
kilde: Dr. Don Colbert og masse literatur..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar