Det innebærer at enkelte proteiner fra mat kan fremkalle sykdommer og ellers ubehag. Dette gjelder først og fremst proteinen fra gluten i mel og kaseinen i kumelk. Dette er fordi vi har for lite av de enzymene som bryter ned disse hormonene. Vi mennesker kan bryte ned mer eller mindre av gluten men IKKE alt viser nye forskninger.Når disse proteinene fordøyes dannes det peptider som kan være av stor betydning når det gjelder utslett, psoriasis, migrene og spiseforstyrelser. Nyere forskning har også sett en stor betydning/samenheng når det gjelder ADHD/ADD , autisme, schizofreni , leddgikt og depresjoner bl.annet. Disse peptidene kan måles ved analysemetoder og påvises ved urinprøver. Testen kan da vise om omlegging av kosten bør forsøkes. Du kan jo bare teste deg selv også ved å gå over til et gluten/kasein fri kost en måneds tid å teste det ut... Alle har vi godt av det ;-)) Absolutt INGEN har godt av disse proteinene som gluten og kasein !! De steller til mye "guffe" i kroppen vår... Ha en fortryllende dag ;-)) Audun
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar