Det finnes mange eksperter på sunn mat og lavkarbo, men jeg er en av de få som er kokk i daglig virke på storkjøkken. Jeg er en praktisk kostholdsveileder.Dette er det jeg vektlegger når du bestiller meg som inspirator på et av dine kurs.

Ta kontakt ved å sende meg en epost.

- Audun

lørdag 18. februar 2012

Maten "plyndres" for næring

Internasjonale eksperter innen landbruk har anslått at minerainnholdet i europeisk matjord er redusert med 72 prosent de siste 70 år !(Usa med 85 %)!!
Dette pga kunstgjødsel og ikke vekselbruk, og kan samenlignes med : Vi tar ut 60 kr av kontoen hvert år og kun setter inn 3 kroner..det må jo ende med konkurs !!


Produsentene av grønnsaker og korn får jo betalt for vekten , ikke for næringsinnholdet..

Det er jo ikke bare kornsortene som rammes når mineraler forsvinner fra  fra jordsmonnet.
Jerninnholdet i spinat har sunket med 60 prosent siden 1950. Magnesiumet er nesten forsvunnet fra gulrøttene, og i Brokkoli er 3/4 deler av den opprinelige mengden kalsium forsvunnet ! Den samme tendensen er det når det gjelder vitaminer : Epler har i snitt mistet 80 prosent av sitt C- vitamininnhold, og appelsiner mistet noe mer !

Grønnsaker , frukt og korn begynner som sådan å bli beslektet med westernbyene i amerikanske filmer : De holder på fasaden , men det er også det eneste .

Får ikke kroppen i seg den nødvendige mengden av mineraler , klarer den heller ikke å ta opp i seg vitaminer. Det er anslått at 900 ulike sykdommer står i sammenheng med kroppens mineralske tilstand. Linus Pauling,dobbelt Nobelprisvinner, konstanterer at enhver sykdom kan spores tilbake til mineralmangel. Ganske rystende at ingen løfter en finger for å stanse utplyndringen !!
Noen er heldigvis begynt med økologisk da :-)
Blant nordmenn, klodens fremste naturelskere, velger fremdeles 99 prosent av oss fortsatt kunstgjødslede , giftsprøtede , monokulturelle , mineralfattige matvarer.. God bedring .   Audun
(kilde N.C.Geelmuyden)

fredag 17. februar 2012

Kolesterolmedisiner som Statiner gjør mer skade en nytte..

Til tross for at salget av kolesterolsenkende medisiner tredobbles i bla Sverige og Norge går det ikke ann å se noen minsking av antall hjerteinnfart eller antall dødsfall av infart.Behandling av dette med medisiner er ikke ufarlig, det har masse bivirkninger som : muskelverk , magetrøbbel , muskel - leverskader , nedsatt syn(grå stær) og nyresvikt og impotens, kanskje økt risiko for kreft og det senker også imunforsvaret vårt , forstyrer også hjernen vår i form av dårlig minne - depresjon - aggresivitet - demens bl.annet..så bra er det  ihvertfall ikke. Det er kun bra for legemiddelfirmaer og de som selger medisiner de tjener jo milliarder på dette..kjempebutikk..Og når vi i tilegg vet at høyt kolesterol alene IKKE er en risikofaktor hos friske folk er det hele ganske sprøtt og skremmende..i tilegg vet vi jo at de damene med høyest kolesterol er de som lever lengst !!! Kolesterolkampanjen er den største medesinske skandalen i moderne tid. Det handler om penger. Legemiddelselskapene er den mest "fremgangsrike" industrien i verden,( og den mest kyniske. )(kilde: dr U.Ravnskov,dr E.Rostrup,overlege C.Enkvist, dr R.Sundberg  m.flere)   Audun

o